A PwC Magyarország 20 lelkes kollégája 150 nappal a Fighters’ Run orfűi versenye előtt vállalta, hogy felállnak az irodai székből és egy közösséget alkotva, együtt tesznek azért, hogy sikerrel teljesítsék júniusi eseményünk rövidtávú Csapatversenyét, amely 8-11 km közötti pályát és 20-25 db akadályt tartogat.

A világ egyik vezető üzleti tanácsadó cégének magyarországi egységénél álmodták meg a PwC Heroes programot, melynek célja, hogy a sportot beépítsék a munka mellé és az egészséges életmódot tovább vigyék a versenyt követő mindennapokba is. Ehhez a PwC szervezői egy állapotfelmérést követően egyéni edzéstervet, csoportos edzéseket, táplálkozási tanácsadót és egy páratlan közösségi élményt biztosítottak számukra.


A résztvevők mindegyikére jellemző, hogy nem élsportoló, többségük mindennapjainak eddig nem volt része a sport, sokuk nulláról kezdte a felkészülést – ahogy szlogenjük is tartja: „from almost zero, to PwC Hero”. A versenynapon a program résztvevői 3-4 fős csapatokba rendeződve hódítják majd meg a pályát – erről, valamint az előkészületekről beszélgettünk a csapatok képviseletében a főszervezőkkel.

Élveztétek a közös felkészülést? Hetente mennyi- és milyen típusú edzéseket csináltatok?
Februárban kisebb csoportokra kialakított edzéstervekkel kezdtünk, valamint rögtön az elejétől a közeli konditeremben, a Life1 Fitness Nyugatinál heti egyszer vettünk részt igen izzasztó CrossFit edzéseken. Közben volt online átmozgató edzésünk, sárkányhajózásunk, rengeteg közös futásunk síkon és terepen is, illetve az utolsó hetekben a Force Gym akadályokra specializálódott termében készülünk.


Közel 5 hónap állt rendelkezésetekre, érzitek ennek az időszaknak a pozitív élettani hatásait a mindennapokban?
Változó edzettségi szintről indultunk, de az közös volt mindannyiunkban, hogy rengeteg ülő munkát végeztünk és ugyan volt némi sportos alapunk, de nem mozogtunk rendszeresen. Egyértelmű, hogy a heti 2-3 különböző sporttevékenységgel, a tudatosabb táplálkozással sokkal jobban bírjuk a munkát és mindannyiunknak jobb lett a közérzete is. Célunk, hogy a program végeztével ezt az életformát mindenki igyekezzen folytatni.


Várjátok már a versenyt?
Mindenki rendkívül izgatott, a chat csoportunk intenzitása eddig se volt enyhe, de a verseny közeledtével pláne gyakori téma a megmérettetés – ki a terepfutástól, ki az akadályoktól tart jobban. Úgy gondoljuk, hogy szinte teljesen amatőrként egyik PwC Heroes vegyescsapatnak sem lehet reális célja idén az éremszerzés, szeretnénk viszont, ha minden csapatunk sérülésmenetesen végigérne a pályán és mindenki egy nagyszerű élménnyel gazdagodna.

Sok sikert kívánunk az egész csapatnak, találkozunk Orfűn és kíváncsian várjuk a verseny utáni beszámolótokat! Hajrá, PwC Heroes! ☺

Menü