IRATKOZZ FEL AZ INGYENES
CSOPAK BEAVATÁS INFÓPAKKRA!

FELIRATKOZÁS

* kötelezően kitöltendő mező

GRATULÁLUNK, AZ ELSŐ LÉPÉST MÁR MEGTETTED! 🙂

HAMAROSAN KÜLDJÜK AZ INFÓPAKKOT,
ADDIG IS KÉSZÜLJ FEL!

 

A Beavatás Infópakk soron következő részét minden vasárnap küldjük, egészen az eseményt megelőző hétvégéig. A levélben mindig a következő hétre vonatkozó edzéstervet, illetve hasznos tudnivalókat találsz.

MINDJÁRT MEGKAPOD AZ ELSŐ LEVELET, ADDIG IS TERVEZZ!
Ahhoz, hogy a felkészülésed sikeres legyen, egy kis tervezésre van szükség. Mivel mindenkinek eltérő az időbeosztása, napra lebontott edzésterv helyett egy un. Infópakkot küldünk minden vasárnap. Ez egy komplex információs csomag, amit a saját lehetőségeidhez igazítva tudsz hasznosítani a felkészüléshez.MILYEN EDZÉS SZÜKSÉGES A BEAVATÁSRA VALÓ FELKÉSZÜLÉSHEZ?

1 – FUTÁS
A rossz hírünk az, hogy a futást nem úszod meg! 😀 Futni mindenképpen kell – a cél, hogy az eseményre 5 km-t a saját tempódban és folyamatosan le tudj futni/kocogni anélkül, hogy összerogynál a célban. Ez a Te érdeked, hiszen a Beavatás úgy lesz igazi élmény, ha élvezni is tudod, ehhez azonban mindenképpen szükséged van állóképességre.

Találd ki, hol fogsz futni! Keress a lakókörnyezetedben parkot, patakpartot, erdőt. Ha még sohasem futottál, keress a Facebookon a lakóhelyedhez közeli futó csoportot, ahol útvonalak után érdeklődhetsz, vagy tedd fel a kérdést Fighters’ Run közösség csoportunkban, ahol a falkatagok biztosan szolgálnak néhány jó tippel, és futótársakat is találhatsz! A csoportot ide kattintva találod meg.

2 – ERŐSÍTÉS
Mivel az akadályok teljesítéséhez erőre és ügyességre is szükség van, be kell iktatni az edzéstervbe erősítő edzéseket!

Tervezd meg, hogyan fogod ezeket az erősítő edzéseket kivitelezni. Csatlakozol egy teremben tartott csoportos edzéshez? A cross training, funkcionális edzés, crossfit típusú edzések megfelelőek lehetnek számodra. Ha egyedül fogsz készülni, akkor sem kell aggódnod, mert küldünk erősítő edzéstervet is. A végrehajtáshoz szükséged lesz súlyzóként használt eszközre: használhatsz kézi súlyzót, vagy kettlebellt, de készíthetsz otthon homokzsákot is (férfi méret 20-25 kg, női méret 15-18 kg). Kereshetsz szabadtéri edzőparkot, ahol a különböző függeszkedős akadályokra tudsz készülni, vagy szerezz be otthonra húzódzkodó keretet.MEGVALÓSÍTÁS
Ha összeállt a terv, hogy hol fogod az edzéseket végezni, gondold végig a napirendedet, hogy hova tudod beilleszteni az edzésre szánt időt. Heti minimum 4 edzésre lesz szükséged, 2 futásra és 2 erősítésre, de ha belefér, 3 futással még stabilabban meg tudod alapozni az állóképességed.

  1. Készíts magadnak egy heti tervet, ezt otthon jól látható helyre tedd ki, nehogy véletlenül megfeledkezz róla! 😉 Segíthet, ha megkérsz egy ismerőst, hogy hetente kérjen számon, vagy a közösségi média felületre is posztolhatod, hogy mire készülsz. Ha tudod, hogy számonkérhető vagy, könnyebb lesz betartani az edzéseket.
  2. Most, miután ezt mind végig gondoltad, nincs semmi más teendőd a héten, csak próbálj meg lefutni 2 alkalommal lazán, megerőltetés nélkül annyit, amennyit tudsz! Jegyezd fel magadnak, mennyit futottál, milyen érzés volt. Erre a célra beszerezhetsz egy edzésnaplót / applikációt is, a felkészülés végén jó lesz visszaolvasni a jegyzeteidet!

Hajrá! Következő, vasárnapi levelünkben küldjük soron következő Beavatás infópakkot!

Menü