Milyen feladat vár rátok azoknál az akadályoknál, ahol büntetőkör van? Az alábbi bejegyzésben az Egyéni versenyre vonatkozó büntetőkörről írunk.

Természetesen nem mindenhol van büntetőkör, de ahol igen, ott a következő a megoldás: amennyiben a versenyző nem tudja szabály szerint teljesíteni az adott akadályt, kötelező a meghatározott típusú büntetőkör teljesítése.

🔹 A BÜNTETŐKÖR LEÍRÁSA

FARKASJÁRÁS: a versenyzőnek a büntetőkört farkasjárásban kell teljesítenie (medvejárás néven is ismert gyakorlat); a haladás során a versenyző tenyere és lábujjai folyamatosan kontaktusban maradnak a talajjal, tehát minimum 1 tenyérnek és az egyik láb ujjainak lent kell lenni a földön;

  • a versenyző pihenhet a térdén, de térden mászva nem haladhat;
  • figyelem, az ujjak és a tenyér teljes felülete – tehát az ujjhegyek érintkezése a talajjal önmagában nem elfogadható, amennyiben a tenyér felülete nincs a talajon.

🔹 KIZÁRÁST VON MAGA UTÁN

  • ha a versenyző nem teljesíti a büntetőkört;
  • ha a versenyző vitatkozik a személyzettel a büntetés jogosságáról;
  • ha a versenyző a farkasjárás során a térdeit használja a továbbhaladáshoz;
  • ha a farkasjárás során a versenyzőnek egyszerre két tenyere elemelkedik a talajtól.

Megjegyzés: Beavatás eseményünkön a büntetőkör a normál versenyeinkhez képest fele akkora távú: a büntetőkört ebben az esetben úgy kell teljesíteni, hogy a kijelölt útvonal első felében kell végrehajtani a büntetést, a fordítótól pedig futás van.

Tessék gyakorolni a farkasjárást! 🐺

 

Menü