Október 21-én kerül megrendezésre a Fighters’ Run eddigi legkomolyabb kihívást jelentő versenye. A bátor jelentkezők ezúttal maratoni távon teljesíthetik az akadályokat a meredek sípályáiról híres eplényi Síaréna Vibe Parkban.

Kinek ajánljuk a maratoni távot?
Azoknak, akik rendszeresen versenyeznek terepakadályfutó versenyeken, és teljesítettek már legalább 20 km-es távot. Októberig még van idő a határokat feszegetni, tudatos felkészüléssel leküzdhető a 42 km.

Milyen pályára számíthat az, aki vállalja a kihívást?
Mivel a verseny hétvégéjén rövid- és középtávon is rajthoz állhatnak a nevezők, a maratoni táv versenyzői először a középtáv útvonalát, majd a rövidtáv pályáját, és végül ismét a középtávot futják le. Az így összerakott útvonal hossza 42 km. Az akadályok száma ezen a pályán meghaladja a 70 (!) darabot, bizonyos akadályokkal többször is fognak találkozni a versenyzők.

Hogyan készüljünk a maratoni távra?
Elsősorban heti rendszerességgel hosszabb futásokkal – a rövidebb futóedzések mellett.
Hasznos kifejezetten a meredek terepre készülni, pl. célszerű a rövidebb, 10-12 km futóedzésekbe meredek fölfelé szakaszokat betervezni, és ezeket többször ismételni.

Amennyiben rendelkezésre áll homokzsák, vagy akár egy nagy hátizsák 20-25 kg súllyal feltöltve, a felfelé cipelés gyakorlása is hasznos, hiszen ez javítja az állóképességet, ezen kívül edzi a lábizmokat, és felkészít a verseny során várható feladatokra. Hasonló edzést végezhetünk akár futópadon is, max. meredekségre állítva azt.
Mivel a megszokottnál jó több akadály vár a résztvevőkre, fontos a felsőtest edzése. A fogáserősség kiemelten hangsúlyos – ezt függeszkedéssel, húzódzkodással könnyedén edzhetjük, ha a gyakorlási idő hosszát kitoljuk.

Tapasztaljuk meg a felkészülési időszak alatt a saját frissítésünket is. Mi az, ami beválik futás közben, mit vigyünk majd magunkkal.

Tudj meg többet!
Részletes információ a Fighters’ Run maratonról az esemény versenykiírásában olvasható:
https://fightersrun.com/epleny-egyeni-maraton-versenykiiras/

Nevezz a legjobb áron! A legkedvezőbb, Early bird áron már csak néhány napig, május 17- ig tudsz nevezni!

Az eplényi maraton egy megismételhetetlen és életre szóló kaland lesz, készülj, és nevezz bátran!

 

Menü