Ha csapatban indultok a Lupán, az általános erőnlétet fejlesztő edzéseken kívül gondoljatok a csapatmunka fejlesztésére is!

Ki lesz a főnök?
Válasszatok magatok közül egy csapatkapitányt – nem feltétlenül kell a regisztrációkor megjelölt személynek lennie. Olyan ember legyen, aki tudja ösztönözni a többieket és tud dönteni, utasítást adni olyan helyzetekben, amikor egy akadálynál, pl. az Óriás homorú palánknál több ember együttes munkájára szükség van, hogy átjussatok rajta.

Közös tréningek…
Próbáljatok meg minél több közös edzést szervezni magatoknak, így megismeritek egymás erősségeit, gyengeségeit, tempóját és motiváltabbak maradtok a felkészülés során.

A büntető feladatokra is érdemes készülni!
Célszerű gyakorolni a farkasjárást, de mindenképpen végezzetek társcipelést is. Az edzések során tapasztaljátok ki a számotokra legjobb technikát, illetve hogy ki cipel kit, így a versenyen nem kell azzal időt tölteni, hogy ezt ott beszélitek meg, továbbá nem élesben szembesültök azzal, hogy az egyik csapattag esetleg nem bír el egy másikat.
A Csapatversenyen a büntetőkör feladat az adott akadály sikeres teljesítéseinek számától függ – minél több a sikertelen próba, annál nehezebb a büntetőkör fajtája, tehát nem érdemes taktikázni. A csapatok büntetőköréről alább olvashattok.

Fontos a kommunikáció…
A csapatoknál az edzettségen kívül kiemelten fontos, hogy jól tudjatok egymással kommunikálni éles helyzetben, tudjátok motiválni egymást és legyen tapasztalatotok arról, hogy csapatként hogyan tudtok hatékonyan együttműködni. Így felkészülve sokkal maradandóbb lesz az élmény, amikor közösen átlépitek a célvonalat!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS NEVEZÉS
👉 Csapatverseny rövidtáv: https://bit.ly/frlupa-csapat
👉 Nevezési felületünk: https://bit.ly/fr-nevezes

Jó felkészülést kívánunk! Találkozunk a Lupán! 🙂

Menü