TELJES FRISSÍTÉSSEL
VÁRUNK A PÁLYÁN, CSOPAKON

AHHOZ, HOGY CÉLBA ÉRJ, AZ ELVÉGZETT EDZÉSMUNKÁN ÉS A MOTIVÁCIÓN KÍVÜL
A TÖKÉLETES FRISSÍTÉSRE IS SZÜKSÉGED LESZ!

 • Fighters’ Run Csopak eseményünkön 4. km-nél találod a Maratonman DEPO és 9. km-nél a Mizuno frissítőpontokat, valamint a célban is biztosítunk végfrissítést.
 • Ezeken a pontokon az <i:am> mineral+energy drink hipotóniás sportitalait alma és trópusi ízben kínáljuk. Ebben a termékben a szénhidrátoknak az elektrolitoknak + a víznek a harmonikus egyensúlya biztosítja, hogy minden más frissítőt helyettesítő oldatot kapsz.
 • A pontokon lesz továbbá banán, paradicsom, aszalt gyümölcs, Haribo gumicukor, ropi, keksz, só, Pepsi Cola és természetesen víz. FIGYELEM! Ha aszalt gyümölcsöt veszel magadhoz a frissítőponton, akkor arra szigorúan vizet igyál, ne <i:am> italport, mert túl sűrű lesz a gyomortartalom és kotyogni fog a gyomrod, semmi nem szívódik fel belőle. Híg oldatnak kell kerülnie a gyomorba, ehhez az <i:am> mineral+energy drink a legjobb megoldás, azonban nem szabad keverni szilárd frissítővel, mint ahogy semmilyen más iso, vagy hypo italt sem!
 • Amennyiben egyéni igényeid vannak, a szükséges frissítőidet magaddal tudod vinni a pályára – ehhez futózsák, vagy futóöv viselését ajánljuk.

POHÁRMENTES VERSENY

 • Sikeres versenyeink mellett arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy a 2021. évtől rendezvényeink a POHÁRMENTES VERSENYEK családjához tartoznak, ennek a kezdeményezésnek alapító tagjai vagyunk!
 • A FIGHTERS’ RUN VERSENYEIN A FRISSÍTŐPONTOKON NEM HASZNÁLUNK SEM MŰANYAG, SEM EGYSZER HASZNÁLATOS PAPÍR POHARAKAT! Átvettük a terepversenyeken már jól bevált szlogent és módszert: HOZD EL A SAJÁT POHARAD!
 • A frissítést a versenyzőnél lévő pohárba, kulacsba, vagy ivótartályba biztosítjuk! A frissítőpontokon a torlódások elkerülése érdekében hosszabb állomásokat állítunk. Mind az I:am hipotóniás sportitalait, mind pedig a vizet saját magának vételezi a résztvevő a sorban elhelyezett tartályokból, ezzel KÖZÖSEN, drasztikusan tudjuk az eseményeinken keletkező SZEMETET CSÖKKENTENI!
 • Bízunk abban is, hogy közös erővel nem csupán a versenyeken, hanem a hétköznapokban is  egyre zöldebb életvitelt tudunk megvalósítani mindannyian, mert ez a szlogen nem csak a “szomszédra” hanem ránk is igaz: „A FÖLDET NEM APÁINKTÓL ÖRÖKÖLTÜK, HANEM UNOKÁINKTÓL KAPTUK KÖLCSÖN!”Köszönjük az együttműködést!

<i:am> mineral+energy drink HIPOTÓNIÁS SPORTITALOK

Összetétel / 40g

 • Nátrium: 400mg
 • Kálium: 80mg
 • Magnézium: 25mg
 • Kálcium: 41mg
 • Szénhidrát: 34g

1-1,5 óra időtartamot meghaladó edzések és versenyek során az izmok működésének fenntartásához szükséges energiát adó tápanyagok közül a szénhidrátokat feltétlenül pótolni kell! Frissítés közben azonban figyelembe kell venni az élettan szigorú, megszeghetetlen törvényszerűségeit, amelyek meghatározzák a tápanyagok felszívódását és a szervezeten belüli hasznosulását.

Amit megeszünk, vagy megiszunk még nincs a szervezetünkben! Keskeny ajtókon kell átjuttatnunk a frissítőt: bármit is fogyasztunk, a gyomrunkban nem mixelhető a vérplazma ozmolalitásánál (ez a szakszerű kifejezés, amely egyfajta sűrűséget jelent, azaz a víz és az oldott anyagok darabszámának arányát) magasabb koncentrációjú „koktél”, mert az nem fog tovább haladni a tápcsatornában a felszívódás helyszínére! A leggyorsabban felszívódó, a leggyorsabb energia-, és elektrolitpótlást biztosító „koktél” pedig még hígabb (alacsonyabb ozmolalitású), mint a vérplazma, azaz hipotóniás.

„mineral + energy” sportital-porunkból az ajánlásunknak (40g+500ml víz) megfelelően kevert frissítő, amellett, hogy magas az energia tartalma és az izzadás által elveszített ionokat is megfelelő arányban és mennyiségben pótolja, alacsony koncentrációjú, hipotóniás ital, amely gyorsan felszívódik, fenntartja a szervezetben az ionegyensúlyt és hatékonyan biztosítja az izmok folyamatos energiaellátását.

Már a versenyt, vagy az edzést megelőzően ajánlott a tervszerű energia-, és elektrolitpótlást megkezdeni.
2 dl „mineral + energy” sportital az erőpróbát közvetlenül megelőzően, majd az időjárástól és a tempótól függően 20-30 percenként 2 dl fenntartja mind az energia-, mind az elektrolitszintet.

TOP 3 FRISSÍTÉSI HIBA

 1. A terv hiánya
  A terv hiánya egyszerűen felesleges és veszélyeket rejtő kockázat. A verseny napján a teljesítmény az edzésen pedig az azt követő regeneráció leginkább a frissítésen múlik, amely kihat a másik legszignifikánsabb faktorra az attitűdre is. Nem túl bölcs dolog az érzésekre hagyatkozni, mert az érzések a szervezetünk elkésett üzenetei, és még az idő is becsaphat minket, mert érzésre hol gyorsan, hol lassan telik.
 2. Helytelen prioritások
  Az energiabevitel sokaknál hibásan megelőzi a hidratációt! Pedig a dehidratált szervezet a bevitt energiát sem képes kellő hatékonysággal hasznosítani. Dehidratáltságról akkor beszélünk, amikor az izzadás általi vízveszteség meghaladja a testtömeg 1%-ával egyenértékű mértéket! A hidratáció fenntartása az elveszített elektrolitok és a víz egyidejű pótlását jelenti (sótabletta+víz vagy hipotóniás/izotóniás ital)! A dehidratáció helytelen kezelése a legsúlyosabb veszély.
 3. Túl sűrű gyomortartalom
  Amit megeszünk, vagy megiszunk, az még nincs a szervezetünkben! A frissítők leginkább a tápcsatorna gyomrot követő szakaszából, a vékonybélből szívódnak fel. Oda azonban el is kell jutniuk! Ha túl sűrű gyomortartalmat mixelünk magunknak, lelassítjuk súlyosabb esetben le is állíthatjuk a frissítők útját. A túltelített tápcsattorna tartalom, ha nem jut be a bejáraton, akkor előbb-utóbb keres magának kijáratot, vagy lefelé, vagy felfelé! Szilárd frissítőre (gél, szelet, gumicukor stb.) kizárólag vizet szabad inni, isotóniás vagy hypotóniás italt tilos!

MÉG NÉHÁNY JÓTANÁCS

 • Vedd figyelembe, hogy a frissítés mennyisége az egyéni adottságaidon is múlik!
 • Elsőbálozóknak fontos információ, hogy ne a versenyen kísérletezzenek, hanem a felkészülés alatt tapasztalják meg frissítési szükségleteiket!
 • A szükséges folyadékbevitel mennyisége nagy mértékben függ az aktuális időjárástól!

Az <i:am> mineral+energy drink hipotóniás sportitalokat
üzletünkben is megvásárolhatod!

Maratonman DEPO
Cím: 1134 Budapest, Tüzér utca 9-11.

Menü