A versenyzők a futóversenyen saját felelősségükre vesznek részt. A nevezési díj befizetésével a versenyző elismeri, hogy a versenyre felkészült, a részvételre alkalmas állapotban van és nincs tudomása olyan betegségről, mely a versenyen való részvételt akadályozná.

A versenyre az előzetes nevezés május 7-én lezárul. Ezt követően a nevezési díj visszautalására nincsen lehetőség, (ezt megelőzően is csak orvosi igazolással). A részvételt átruházhatod vagy átnevezhetsz a következő versenyünkre.

A versenyző készüljön fel az időjárás viszontagságaira, valamint arra hogy VIZES és SÁROS lesz. A versenyző viseljen zoknit, rövid- vagy hosszúnadrágot, pólót és cipőt.

A résztvevőknek a verseny ideje alatt jól látható helyen, elől kell viselnie a rajtszámot!

Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszám nélkül, vagy nem látható helyen viselve, vagy azt részben, vagy egészen letakarva vesz részt a versenyen.

Az a futó, aki a versenyt feladta, köteles a rajtszámot levenni, míg a feladás tényét vagy a pályán tartózkodó rendezővel, vagy a legközelebbi frissítő állomáson közölnie kell.

Kizárásra kerül az a versenyző, aki az általa választott versenytávot nem a rendezők által kitűzött teljes pályáján teljesíti. Szintén kizárják a természetet károsító futót, illetve azt, aki a rendezővel, vagy versenytársaival illetlenül, sportszerűtlenül viselkedik.

Egészségügyi szükségleteket szigorúan csak az erre a célra kijelölt helyen lehet elvégezni.

A versenyző a társai testi épségét nem veszélyeztetheti.

A versenyen alkoholos befolyásoltság alatt lévő személyek nem indulhatnak!

A szervező nem vállal felelősséget a rendezvényre való utazással, az ott tartózkodással és részvétellel okozott vagyoni, illetve egészségügyi károkért.

A verseny színhelyein elhagyott tárgyakért nem vállalunk felelősséget.

Az eredményhirdetés, díjátadás a verseny része. Az a versenyző, aki a díjátadáson személyesen nem vesz részt - az esetleges baleset kivételével - később is csak személyesen veheti át díját a rendezőktől, melyet neki kell előzetesen egyeztetnie telefonon, vagy e-mail-en.

A limitidőn túl célba érkező versenyző NEM kerül kizárásra.

A hiányosan kitöltött nevezési lapot a rendezőség nyilvántartásba nem vesz, ezzel kapcsolatos reklamációt nem fogad el.

A vitás esetekben az óvás lehetséges. Az óvást legkésőbb az eredményhirdetés előtt 30 perccel írásban kell benyújtani a versenyigazgatóhoz 5000 forint óvási díjjal. A felmerült észrevételeket a rendezőség kivizsgálja és az érintetteknek szóban és/vagy írásban válaszol.

Több videós és fotós készít felvételeket a versenyen a szervezők számára. A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy az esemény rendezője felhasználja a videófelvételeket és a képeket a rendezvény jövőbeni promóciós céljaira. A felvételeken szereplő személyeket semmiféle ellenszolgáltatás nem illeti meg.

A versenyzők nevezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervező hírlevél formájában tájékoztassa őket az esemény részleteiről.

Babakocsi, görkorcsolya, kerékpár, gördeszka és más kerekes eszköz használata a pályán szigorúan tilos!

A pálya területére kutyát behozni tilos!

Minden körülmény között futunk, mert HARCOSOK vagyunk!

Nem olyan nehéz, ahogy elsőre gondolod. A pályák bárki számára teljesíthetőek, de természetesen, azért nem árt felkészülni a versenyre: állóképesnek és erősnek kell lenni, de a legfontosabb, hogy HIGGY MAGADBAN!